Hybride klaslokaal

DE UITDAGING

Niet meer in te denken dat scholieren in overvolle ruimte klassikaal lessen volgden. Tijdens de coronacrisis hebben veel leerlingen thuis gezeten. Met het oog op de toekomst kregen wij de uitdaging om hierin een moderniseringsslag te slaaan. Onderwijs op afstand, en toch weer niet. Een gedeelte van de klassen thuis. Maar ook denkend aan leerlingen die langdurig thuis zitten toch bij hun klas aanwezig te laten zijn, al is het maar op afstand.

DE OPLOSSING

Wij hebben de bestaande audiovisuele installatie in de klassen, meestal een 65”of 75” Philips display omgetoverd in een interactieve teams ruimte. Met een display en camera gemonteerd op een laag verrijdbaar statief. Hierop ziet de docent de deelnemende studenten. De studenten kunnen ook de docent zien en ook de lesstof die zichtbaar is op het bestaande aan de muur hangende display.

OVER DE KLANT

Gilde opleidingen ontwikkelen jonge talenten tot echte professionals. Dit doen ze samen met toekomstige werkgevers. Samen maken ze het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Dit verwezenlijken ze door toekomstgericht onderwijs, professioneel werken, met loopbaancentra voor de gehele regio en proactief partnerschap met bedrijven in de buurt.

PROJECTDETAILS

Project:

Hybride klaslokaal

Plaats:

Roermond, Venlo, Venray, Weert

Opdrachtgever:

Bechtle Direct

PROJECTFOTO’S